En smart grej!


Här är en av grejerna som svärmor kom hem med från USA. Det är en liten manick som man stoppar en bit frukt eller dyligt i ett nät som sedan skruvas på en liten hållare så funkar det som en klubba för barnen, jättebra nu när han får tänder och behöver något att gnaga på! Dessutom så är det ju mycket säkrare än att ge barnet en bit frukt för eftersom att det är nät runt frukten så försvinner risken att barnet sätter i halsen!



Klänningen!


Ungefär så här kommer klänningen förhoppningsvis att se ut!





Tanken är att nederdelen ska kapas i knähöjd efter bröllopet så att jag kan ha klänningen flera gånger!

Hur sover din bebis bäst?


Min sover allra bärst så här:


Tillbaka till bloggandet!


Emil har varit riktigt sjuk de senaste dagarna och har bara velat bli buren hela tiden så det har inte funnits tid till något annat än att ta hand om min stackars sjukling. Nu har han i alla fall fått börja en pencilinkur som han ska fortsätta med tills nästa lördag. Han har tagit det i två dagar nu och vi märker redan en stor skillnad, idag är första feberfria dagen på nästan en vecka.

Det är ju alltid jobbigt när ens barn är sjukt, särskilt när man inte kan göra någonting. Emil är alltid så glad och ler hela tiden men nu när han var sjuk så var det få leenden och mycket gråt. Men nu är han som sagt bättre och imorse när vi åkte hit till San Juan (landet) så fick jag det här leendet:


Go och glad som vanligt :)

I maj för 5 år sedan..


.. gav jag mig iväg på en spännande resa med två av mina bästa vänner. Vi backpackade i Portugal och Spanien i tre veckor och hade verkligen jättekul!

Det bästa med backpacking är ju att man kan göra det på en minimal budget och att man aldrig riktigt vet hur nästa dag kommer att bli.. Det kan vara bra att boka boende innan man åker det har hänt några gånger att vi har fått betala ganska mycket pengar för att vi inte visste att det skulle vara ett event i staden (amsterdam, paris det är en annan historia).




Första bilden är vi i Alhambra i Granada, jag har säkert en hel rulle därifrån (detta var innan jag hade digitalkamera) det är så vackert!

På andra bilden (överst till höger) är vi Cádiz som ligger i södra Spanien, det är en jättefin stad som ligger på en udde, den brukade vara en av Europas viktigaste hamnar.

På tredje kortet är vi i Salamanca på vår favorit tapas bar El Corrillo (jag och Hanna på pluggade där hösten 2004)

Fjärde kortet har jag för mig är från Granada det också, vi bad en kille ta ett kort på oss men han blev så nervös att han tog ett direkt så vi han inte posa nåt som ni ser! Älskar det fotot!

Saker ingen berättar för dig om amning


Jag har alltid tyckt att jag har den perfekta kroppen för barnafödande, det kanske låter knäppt men det är något som jag har tröstat mig med när jag insett att jag aldrig kommer att vara liten och smal. Jag har ju breda höfter som är perfekta för barnafödande (intalade jag migsjälv) så förlossningen eller att amma skulle ju knappast vara ett problem. Förlossningen har man ju fått en del information om, min mamma hade varnat mig för att smärtan skulle vara olidlig men att det samtidigt skulle kännas som en "positiv" smärta (jag återkommer om vad jag tyckte om det..) och jag hade pratat med BM om hur det skulle gå till.. Men..

Jag hade kanske hört något om att amning kunde vara svårt för en del men jag tänkte inte så mycket på det.. JAG skulle ju inte ha några problem med det för jag hade ju barnafödarhöfter och var superfertil, dessutom så var det något som nämndes i förbigående. Så fel jag hade.. Efter att Emil föddes så var amningen en kamp i över tre månader och vi var helt oförberedda!

Efter förlossningen så skulle jag prova att amma Emil för första gången, han snuttade lite på tutten men verkade inte förstå hur man skulle göra. Jag hade liksom trott att det skulle vara enkelt, jag hade ju hört om hur bebisen letade sig fram till tutten och det gjorde han ju också men sen när han väl hade hittat den så funkade det inte. Jag fattade ingenting..

Vi var kvar tre dygn på BB pga tidig vattenavgång (vilket inte var sant men det kan vi återkomma till) och jag lyckades inte få amningen att fungera. Det jobbigaste tyckte jag var att all personal kom med olika motstridiga råd om hur man skulle gör "pressa hans huvud mot ditt bröst", "pressa absolut INTE hans huvud mot ditt bröst", "du måste ta ett tag om hans nacke och hålla honom så här annars funkar det inte" (det gör det visst). Jag hade heller ingen aning om att det är noralt att nyfödda går ner i vikt så jag var helt till mig när han gjorde det. Vi lämnade BB efter tre dygn och det var sååå skönt att komma därifrån, men när vi kom hem så väntade ett h*lvete!!

Saker jag lärde mig av tre dygn på BB:

* Amning är inte bara rosaskimrande och puttinuttigt. Det är SVÅRT!

* Det finns inte bara ett sätt att amma, alla sätt som funkar är bra sätt!


Några tips till blivande föräldrar:

* Förbered er på att det kommer att vara svårt att få igång amningen, de flesta som jag känner har haft något slags problem med det. Om du skulle vara en av de som inte har några problem så får du en trevlig överraskning.

* Det är värt att kämpa för att få amningen att fungera, när det fungerar så är det helt underbart!

* Lyssna på vad personalen på BB säger men försök att hitta ditt eget sätt att amma och slappna av.

* Pappan kan hjälpa till genom att få mamman att slappna av (massage är trevligt) och ge bebisen utmumpad mjölk på flaska ibland. 


Jag och Emil på BB, det ser väl puttinuttigt och harmoniskt ut på ytan..

..fortsättning följer!


Har fortfarande en sjukling här hemma..

.. Vi sover inget på nätterna, varken mamma, pappa eller bebis så vi är trötta på dagen = lite bloggning.. Återkommer!

Foton på Emil

Vi har en ram med kort på Emil.. och det kortet har vi fått av en kompis, vi är verkligen jättedåliga på att framkalla! Annars så tror jag nog att Emil är en av världens mest fotograferade lille unge, datorn är full med foton på honom. Jag har till och med fått köpa ett externt minne för att få plats med alla Emilfoton! De som känner mig vet att jag alltid har gillat att fotografera, innan digitalkamerans tid så tog jag slut på minst dubbelt så många rullar som mina kompisar när vi var på semester. Jag antar att det är något jag ärvt av min pappa som har 15 000 diabilder.

Men i alla fall tillbaka till ämnet, vi har som sagt inga foton på Emil uppsatta så de senaste dagarna har jag kollat igenom fotona för att hitta några extra fina att framkalla. Dessa tog jag när vi var i Acapulco i december när Emil var 2 1/2 månad gammal! Jag älskar minerna han gör :)


Emil@starbucks


Några fina bilder frän när vi var på starbucks för ett tag sedan. Här i Mexico finns de ett starbucks i varje kvarter känns det som. Lite tråkigt att alltid gå dit men det finns faktiskt inte så många bra alternativ.. Närmaste Starbucks ligger ca 100 meter bort!

Jag tycker att det är jättebekvämt att de har soffor och fåtöljer, det är så lätt att ta med sig Emil då. Vad tycker ni om Starbucks? Borde de få komma till Sverige eller har vi redan bra Svenska cafeer?








Nästa gång vi är i Sverige så ska jag köpa på mig ett lager med moccasiner för det finns inte här!

Chatta med kocken


Idag klockan 14:00 (21:00 i Sverige) så ska jag chatta med cateringkocken Markus Mildén om bröllops menyn. Han skulle skicka några förslag innan dess och jag väntar med spänning på dessa!

För övrigt så blir det en hemmadag för lille Emil är sjuk igen stackarn, svärmor hade med sig nåt virus från USA..




Feber


Stackars Emil är lite sjuk igen och hade feber igår och i natt. Det blev inte mycket sömn för varken mamma, pappa eller bebis.. Igår var vi i alla fall hos barnläkaren för 8 månaders koll, Emil vägde 8450 gram och var 72.1 cm lång :)

Idag blir det pannkakor till frukost!


Eftersom att jag ändå är uppe tidigt så tänkte jag överraska med pannkakor till frukost. Jag hittade ett bra och nyttigt recpet här helt perfekt med en sida för endast pannkakor! Mums!

Nej nu får jag sätta igång innan huset vaknar!

Uppdate: NEEEEJ vi har inga ägg! Jädrans jag som var så sugen, det får bli pannkakor till kvällsmat istället!

Veckans kulturkrock.. varmt mot kallt


Jag var inne hos Bambi och läste ett inlägg om hur hennes dotter hade reagerat på värmen, hon undrade hur folk i varma länder gör för att skydda sina barn mot värmen.

Här är det ju alltid varmt i Svenska mått mätt (oftast över 20 grader på dagen, just nu runt 35) så man tänker ju att folk här borde vara experter på hur man skyddar ett barn mot värmen.. Men jag vet inte riktigt om de är det, men det är kanske något som jag har missat?

Folk här tycker att jag är galen som har så LITE kläder på Emil, en dag då det är runt 25 grader varmt så brukar han få ha på sig en body eller en soldress bara, ibland med tunna byxor, det tycker folk är HELT galet. Här ser man bebisar med mössa och tre lager kläder, pluss en filt i sånt väder. Det har hänt att folk (som jag inte känner) ha kommenterat vad Emil har på sig (eller INTE har på sig), vi har hört kommentarer som "stackars pojke han har ju inga sockar på sig!", och svärmor försöker alltid bylta på honom mer.. Jag vet inte om Mexicanska barn mår bra av att vara så påbyltade men min lillehalvmexican mår i alla fall INTE bra av det.

Här är det snarare tvärt om, folk är livrädda för att bebisen ska bli för kall. Svärmor var vaken nu på morgonen när jag skulle ut och gå med honom, jag hade lagt över honom två täcken för det är faktiskt lite kyligt här på morgonen. Men.. såklart att svärmor ändå måste kommentera att det faktiskt är kallt ute.. Här frågare sig folk istället "Hur gör människor i kalla länder?"


Påbyltad Emil i November i Sverige, så här ser en mexicansk bebis ut vid ca 20 graders värme..

Uppe i ottan

Stackars lille Emil håller på att få sin fjärde tand och han har såå ont. Han vaknade vid halv fyra på morgonen vilket är lite tidigt men ganska normalt. Jag gav honom mat och han somnade igen, det var dock lite svårare än vanligt att få honom att somna. En timme senare så vaknar han gråtandes igen och vi försökte lura ut vad det var för fel.... Oscar sög ut lite snor, jag gav honom mera mat, vi bytte blöja men inget hjälpte. Tillslut så fick jag syn på den nya tanden som höll på att dyka upp, jag letade upp hans tandsalva men den hjälpte knapt något alls. Vi satte oss och lekte ett tag och tillslut så satte jag honom i barnvagnen och vi gick ut på en liten minipromenad. Det funkade, nu sover han i vagnen och klockan är sex på morgonen så jag såg ingen mening med att gå och lägga mig igen..


Hindersprövning

Nu har jag skickat iväg scannade versioner av Oscars intyg på att han inte är gift samt på hans pass till skatteverket, nu får vi se vad de säger. Jag hoppas att de godtar dessa så som de är så att vi slipper betala extra för att få dem vidimerade samt översatta.. Om de godkänner handlingarna så får vi skicka iväg dem med raketfart till Sverige med DHL eller något liknande så att alla på skatteverket inte hinner ta semester! Ännu ett steg närmare att bli Fru Vertiz..

Bildspel

De här fotona kommer jag nog sätta upp på väggen i trappan i San Juan och kanske även rama in och ge bort till hans farföräldrar och morföräldrar :)
De är tagna i soffan på Grand Mayan Resort i Acapulco, jag tycker att det blev en sån fin färgkombination på dem.


Something blue..


.. Jag har ändrat mig angående accentfärgerna på bröllopsklänningen, det blir marinblå istället för vinrött. Det matchar förlovningsringen och havet, perfekt! Så midjebandet på klänningen blir blått, sen blir det blåa skor och kanske lite hårgrejer vi får se.


Kanske blir det något sånt här, men jag har jättesvårt för att hitta skor som jag gillar så vi får se hur det går..

Shopping!


Äntligen dags för lite shopping! Det är ett tag sedan jag unnade mig något till migsjälv.. Ska iväg till ett stort köpcenter med min tyska kompis Eva. Vi shoppade lite igår med men då hade jag med mig Emil så jag kunde inte riktigt koncentrera mig eftersom att han var lite ledsen. Idag ska Emil vara hemma med pappa och farmor :)

Huvudmålet blir ZARA som är min favoritaffär här i Mexico!

Önskelista:

basic t-shirt och toppar

en klänning

en kjol

en leksakstelefon till Emil och kalsonger till Oscar :)


Snart är det dags för bröllop!


Så här långt har jag kommit med planeringen:

* Klänningen är på väg att skapas av en kräddare som jag hittade i San Juan. Veronica heter hon och hon ska göra en klänning efter en skiss som jag gav henne. Spännande!

* Lokalen blir föräldrarnas trädgård eller möjligtsvis byns samlingsplats där vi bland annat firar midsommar

* Tält kanske vi får låna (det kommer vi spara ca 10 000 kr på i så fall)

* Musik har vi ingen än! För dans blir det nog inget live men under ceremonin så vill vi ju ha någon som sjunger.. Mamma jobbar på det!

* Mat är fixat, mamma och pappa betalar för catering som en bekan till dem står för men vi har fortfarande inte riktigt bestämt oss för menyn men det blir i alla fall grillbuffe :D


Nyförlovad med ringen runt halsen 2007



Längtar till Västkusten


Nu när det börjar bli fint väder i Sverige så får jag alltid en sån hemlängan, vår och försommar är den bästa tiden i Sverige. Det går inte riktigt att förstå fullt ut hur viktig sommaren är för en svensk om man inte har uppleft den svenska sommaren efter att ha stått ut med ca 9 månader av mörker, regn och slask.







Så här ser mitt paradis ut, jag längtar tills Emil ska uppleva det!

Emils första resa


Emils första resa gjorde han i mammas mage.. Det var den 18:e augusti 2009, 44 dagar innan han såg dagens ljus! Men om man ska räkna ifrån när han var utanför magen så fick han sin första flygtur den 19:e November när han var 7 veckor gammal.. Resan gick från Sverige hem till pappa som väntade i Mexico! Mina föräldrar var med för att hjälpa mig men allt gick så lugnt och bra och Emil sov nästan hela resan.. jag fasar dock för hur det ska bli när jag reser SJÄLV med honom nu i juli då vi ska hem till Sverige.



Några tips om du ska ut och flyga med din bebis:

* Ha med en nappflaska med vatten även om du ammar ditt barn, när planet lyfter och landar så måste barnet sitta i ditt knä med ansiktet framåt och då kan man inte amma för att hjälpa bebisen med tryckutjämningen (som jag hade fått höra att man skulle göra) utan det får man fixa med nappflaskan.

* Napp hjälper ockå för att tryckutjämna.

* Ha med en babymössa, även om det är varmt på planet så är det bra med en mössa för att minska ljudnivån lite. 


På dagens schema


Idag blir det fullt upp! Eftersom att vi är i stan över helgen (vi brukar alltid vara i San Juan) så passar vi på att träffa alla kompisar som vi inte har tid att träffa i veckan. Idag ska jag och Emil träffa min gamla arbetskompis Eva för lunch och sen ikväll så ska vi på Rominas födesledagsmiddag på en restaurang. Det ska bli kul att äntligen träffa lite folk!

Men först på schemat står att få på Grodan lite riktigta kläder!


Nu är vi tillbaka i stan..


.. känns lagom kul, om jag kunde välja så skulle vi flytta permanent till "landet". Idag tog det oss nästan 4 timmar att ta oss hit, det brukar ta ca 2 1/2 men vi kom precis i rusningstrafiken..

Törnrosa..


Emil sover ALDRIG mer än 30 minuter mitt på dagen men idag så har han tydligen bestämt sig för att slå alla rekord och har nu sovit i över två timmar varav en i mitt knä!

När han var mindre så brukade han alltid sova nån timma i mitt knä efter att jag ammat honom, jag tyckte det var mysigt och passade ofta på att sova själv. Det är fortfarande mysigt men.. nu väger han 9kg inte 4 och det känns, dessutom så är det varmt (ca 30 grader skulle jag tro) och jag blir aldeles svettig där benen viker sig emot varandra (sitter i skräddarställning och har shorts), det kunde ha varit trevligare..



Ibland sov han på pappa istället..

På önskelistan..


.. Den här finna baddresses från Zunblock (köps på www.gbab.com) hamnar högt på sommarens önskelista!


När man bor utomlands så blir man så där överpatriotisk och älskar allt som visar att man kommer från Sverige trots att de flesta här i Mexico inte har någon aning om hur Svenska flaggan ser ut eller vart Sverige ligger..


Kiss och bajsåldern..


.. Är det bara jag som känner att man som småbarnsförälder på ett sätt hamnar i kiss och bajsåldern igen?

Innan Emil tittade ut så varnade en kompis mig om att jag med största sanorlikhet skulle bli besatt av min bebis bajs och bajsande. Aldrig i livet tänkte jag, jag är äckelmagad och var säker på att blöjbytena skulle bli ett nödvändigt ont. Nu ca 1 år senare så kan jag bara säga att hon hade sååå rätt! Jag pratar nästan dagligen med min man, mamma och svärmor om Emils bajs: var det hårt? Var det löst? Har han bajsat än? Han kanske är hård i magen osv.

Det kanske beror på att Emil har haft en del problem med magen, alla föräldrar kanske inte håller på så?

Behovet att hålla koll på min sons avföring kanske avtar i och med att han börjar prata och själv kan upplysa mig om att han har ont i magen etc?
Jag hoppas i alla fall att det avtar innan han börjar skolan annars misstänker jag att det kan bli lite pinsamt för honom!

Min pepparkaka




Jag brukar kalla Oscar för min pepparkaka när han blir så här härligt brun, jag undrar om Emil kommer att bli så brun på somrarna. Jag kanske har två pepparkakor utan att veta om det.. just nu skulle jag beskriva Emils färg som vetebröd kanske, men han har ju aldrig varit särskilt länge i direkt solljus min lilla plutt!

Min lilla älskling sitter och sover..

.. Har precis fått Emil att somna halvsittandes i vagnen, han har ju varit så snorig de senaste dagarna så det har varit svårt för honom att sova bra. Det är ju lättare att sova så när man ät täpt i näsan, hoppas han får sova gott länge!



Så här mycket tycker Emil om sin vagn!

Papaya med salt och lime!


Det här blev det till fukost idag:



Här i Mexico brukar man ha på lime och salt på frukten för att det ska smaka mer, det låter kanske konstigt men det är jättegott!

Tack Victor!


Emil fick dessa fina outfits (och mkt mer) av sin kompis Victor (1 år) som ska flytta hem till Sverige.


Mysdress från lindex


Rocker outfit :D

Så här kul kan man ha när man åker vagn!











På det två sista foton så ser man hans nya tand bra (i överkäken)

När jag var liten

Min föräldrar skickade precis en födelsedagspresent till mig, det var 30 scannade diabilder från när jag var 3 och 7 månader gammal i Augusti och December 2003.

 
Med pappa i båten 3 månader gammal


Nä det där gillade jag inte (det är säkert kött)


7 månader gammal, en annan bebis bet mig i kinden!


Emil 7 månader

Så vad tycker ni, finns det likheter?

Matförgiftad...


Nu är Emil bättre från sin magsjuka men jag fick matförgiftning igår :( Usch vad jag hatar det! Idag mår jag bättre men inte bra.

Jag ska äta frukost nu blåbärssoppa (som jag tog med från Sverige) och papaya, får se om jag mår bättre sen!

Det pågår en maktkamp i mitt hem!

Mellan vår nya katt Kenny och husets härskarinna Smulan..


Kenny



Smulan


Kenny är en stor Main Coon som väger ca 5 kg och smulan är en liten gatukatt som väger typ 1 1/2 kg. Gissa vem som är rädd för vem?

Idag fyller min Älskling 30 år!!

Och efter en natt utan sömn (han sov med katterna i ett annat rum) så glömde jag att gratta honom! Det kommer han aldrig att glömma för jag brukar tjata om hur han brukade glömma min fördelsedag (som är imorgon)..

GRATTIS min OSCARITO!


5 år sedan när vi precis hade träffats då var han en liten 25 åring!

Min lilla sjukling..


.. mår bättre nu :) Vi hoppas på att han får sova skönt hela natten, men han får ligga mellan mamma och pappa för hans madrass är helt nerspydd (samt 3 av våra lakan..) Gosigt!



Lite kan man leka fast man är sjuk!

Sjuk bepe


Vi har varit uppe halva natten med Emil som är magsjuk, 5 gånger har han spytt den stackarn. Hoppas att han blir bättre snart, nu ska vi till apoteket för att köpa vätskeersättning men jag funderar på hur vi ska få i honom det när han vägrar flaskan..

The dress!








Så här kommer min klänning att se ut på ett ungefär. Jag vill inte ha lika mycket spets på och så vill jag ha hjärtformad urringning, halter som man kan ta av, samt att jag inte vill ha släp. Sen så vet jag inte vilken färg jag ska ha på bandet i midjan, det står mellan rött som på bilden eller mörkblått som skulle matcha förlovningasringen, tänkte matcha skorna med färgen på bandet också. Tanken är dessutom att klänningen ska gå att göras om till en festklänning sen om man tar bort nedre delen så att den blir knälång.. Vad tycks? Vilken färg är bäst?

Nu kryper han!


Idag på morgonen fick vi en överraskning av Emil, efter att ha krälat och dragit sig fram i 1 1/2 månad så har Emil äntligen börjat krypa! Han tar 3-4 krypsteg och sen går han tillbaka till krälandet. Det kan bero på att det är lättare att krypa här på heltäckningsmattan som vi har här på landet än på stengolven i stan (halt?).



Han har varit på gång ett tag, det här fotot är ca 2 1/2 månad gammalt.

Nu drar vi till "landet"


Jag har alltid avskytt när stadsbor refererar till sitt sommarboende eller fritidshus som "mitt land" eller "landet". Jag växte upp i ett sommarstugsområde och hade många "sommarkompisar" som kom från Stockholm eller någon annan stor stad för att spendera några veckor i sin sommarstuga och umgås med oss "lantisar". Jag gillade inte att vara lantis utan längtade efter att bo i en stor stad och bli en van stadsbo.

Nu sitter jag här i en av världens största städer och har precis packat för att åka ut till "lantstället" en vecka.. Så kan det går, nu är det jag som är "badj*vel", och det var väl det jag ville.. eller?



Så nu drar vi till landet för att koppla av i en vecka! på väg dit ska vi förresten hämta upp vår nya katt!

Presenter!


Snart kommer svärmor hem från USA med väskorna fulla av presenter. Min svärmor älskar att shoppa och speciellt till andra! Sist hon var i USA så fick vi en väska full med kläder och leksaker åt Emil, nu är det dessutom min och sambons fördelsedag snart så vi kanske får lite grejer också..



Ett urval av sakerna vi fick sist (innan Emil var född)

Orkar inte riktigt ta tag i att sluta amma..


Emil håller ju på att få en tand och har ont och är ledsen/arg, känns inte som det är rätt ögonblick att införa något  nytt. Men om några dagar så tar jag nog tag i det bättre, funderar på om det är bättre att låta Oscar ge honom från flaskan eftersom att han associerar mig med amning.

Men.. det blir en senare fråga, först får tanden komma ut!



Jag hoppas att min bebis snart är så här glad igen!

Sluta amma?


Jag står i valet och kvalet om att sluta amma eller ej.. Emil är nu 7 1/2 månad och jag har ammat honom sen han föddes nu äter han sedan 2 1/2 månad tillbaka tre mål mat om dagen men jag ammar honom fortfarande ca 5-6 gånger per dygn. Ibland känner jag dock att han inte får i sig tillräckligt.

Jag vill nog egentligen sluta, men ibland känner jag mig kluven. Jag kämpade länge för att få amningen att fungera bra (3 månader) och nu vill en del av mig inte ge upp det.. Men av  praktiskt skäl så skulle det ju vara bra att dra ner på amningen lite..

Liten pluss- och minuslista för att sluta amma:

+ det blir lättare att lämna Emil med t.ex. farmor
+ jag behöver inte oroa mig över att han får i sig tillräckligt
+ Oscar kan ge honom mat ibland

- det blir mycket krångligare, särskilt om vi ska iväg någonstans
- man förlorar lite av närheten till sitt barns känns det som (det kanske inte alls är så?)
- bröstmjölk ska ju trots allt vara det bästa ur näringssynpunkt.. (?)

Hur länge ammade ni?



Jag ammar Emil på en restaurang i Acapulco, lätt och smidigt!


Om jag bodde i Sverige..


.. Så skulle jag shoppa några av de här fina bodysarna från lindex till Emil :) I love Bamse!




Hm.. jag ska ju snart hem till Sverige, kanske kan beställa ändå!


Buenos dias :)



Båda mina killar ligger och sover och jag sitter vid datorn och äter frukost :) Perfekt start på dagen!



Veckans kulturkrock.. omskärelse!


När jag blev gravid och vi fick reda på att det var en pojke (i vecka 17) så startade diskussionen om OMSKÄRELSE direkt. Jag sa från början att jag aldrig skulle utsätta min son för något sådant men min sambo ville ju gärna att hans son skulle se ut som honom och ville att vi i alla fall skulle göra lite research angående ämnet. Jag sa ja (mest för att jag visste att jag skulle få rätt)  och vi började leta efter information och fråga olika läkare.

 
Här i Mexico så anses det ohygieniskt att inte vara omskuren och här är de flesta omskurna just på grund av hygienen, inte på grund av religiösa skäl.

I alla fall så började vi leta information om omskärelse på pojkar. Det är faktiskt inte helt svartvitt, FN förspråkar faktiskt omskärelse i områden som har stora problem med HIV/AIDS eftersom att det kan minska spridningen med 60%. Men det var ungefär det enda vi hittade som talade för omskärelse, några nackdelar man kan nämna är att det antagligen minskar den sexuella njutningen för män eftersom månganervtrådar skärs av (det är ju inget man tänker på för sin bebis men man måste ju tänka längre än så). Dessutom så är det inte värt risken, tänk om något skulle gå fel, hur skulle vi någonsin kunna förlåta oss själva. Efter dessa argument så gav min smabo sig som tur är!


Om nästa bebis blir en flicka så kommer diskussionen istället att handla om hål i öronen. Vad tycker ni om det? Här får de hål i öronen redan på BB (annars så kan man ju inte se att det är en tjej...).


Good morning sunshine!


Det blev ingen jättelång natt som jag befarade. Emil somnade vid 23 vaknade vid 5, fick mat och somnade om till 7:30. Nu är klockan 8 och han sover här i mitt knä efter att bara ha ätit från ett bröst. Han är trött min lille plutt.


Idag ska vi ta det lugnt och bara gå och gunga lite i parken, det tycker han är kul :)




Emil älskar att posera!

Jag ska gifta mig..


..om tre månader! I can't believe it!


Jag har INTE köpt någon klänning än och jag har INTE gått ner alla kilon som jag lovat mig själv skulle försvinna.
Men.. jag HAR i alla fall hittat någon att gifta mig med och det är ju ett pluss. Eller?




Om jag vinner på lotto så kanske det blir den här klänningen. Den kostar 23000 pesos = 15000 kr..

Det blir en lång natt..


Emil vaknade just gråtandes, klockan är halv elva här nu så egentligen borde han sova djupt. Han har antagligen ont där tanden håller på att titta fram. Han fick lite Baby Kanka Gel men det hjälpte inte så mycket så nu ammar jag honom för att se om det kan få honom att somna.. Men jag misstänker att det här inte blir sista gången han vaknar..





Snart får de här små tänderna sällskap av ännu en liten tand! Har han inte ett förtjusande leende min lille pojk?

Emil



Nyfödd


Tre veckor gammal i Oktober


Vid fem veckors ålder var det dags att skaffa pass


En liten trött bebis på julafton snart tre månader gammal


Snart fyra månader och man ser att ögonen kommer att bli bruna


Bad i Acapulco i februari


På fest med pappa i slutet av mars sex månader gammal


Nu är han sju månader gammal det är inte klokt vad tiden går!

Mitt ofrivilliga utvik på facebook


Som mamma är man ibland blind för allt förutom sitt barn. Ett exempel på det är när jag var så ivrig att lägga upp en bild på Emils tänder på facebook att jag inte såg att jag visade tutten på fotot. Jag lade upp fotot på fredag och sen åkte vi bort över helgen och hade inte tillgång till internet, gissa om jag fick en chock när jag kom tillbaka på måndagen och en kompis upplyste mig om mitt ofrivilliga utvik.. jag vet fortfarande inte hur många som la märke till tutten i högra hörnet och jag tänker inte fråga heller!


Har du råkat vika ut dig på nätet någon gång? (fast det är säkert bara jag som gör något så klumpigt haha)




Redigerad version av utviket, tänderna syns inte ens!


Hur lindrar du din bebis tandvärk?


Emils tredje tand är på väg ut! Nu är det vänstra tanden i överkäken som kommer, han har redan två tänder i underkäken. Urgulligt men jag tycker synd om min lilla plutt som har ont och är rastlös...


Men vad kan man göra för att hjälpa de små egentligen?


Jag har en gel (min granne som är barnläkare rekomenderade den) som man kan smörja på tandköttet för att ta bort smärtan, jag har provat den själv och det känns ungefär som en lätt tandläkarbedövning. Baby Kanka Gel heter den men jag vet inte om den finns i Sverige? Eller så ger jag honom en hård baguette att gnaga på..


Vad gör ni?



Emil när han fick sin första baguette!


RSS 2.0