Det här är så sjukt!


Igår dödades en 15 årig Mexicansk pojke av en Amerikansk gränsvakt vid gränsen mellan USA och Mexico. Sergio som pojken hette antogs vara en flykting som skulle korsa gränsen in till USA, han och hans kompisar hade tagit sig ner till floden som markerar gränsen mellan de två länderna, det finns också uppgifter om att han och hans kompisar kastade sten mot vakterna.

INGET av det här spelar NÅGON roll, inget av det jag nämnt rättfärdigar att skjuta honom i huvudet. Om han nu verkligen hade försökt ta sig över gränsen hade det varit OK att skjuta honom i huvudet då? Knappast. För ett par månader sedan var det mycket uppståndelse i USA när några amerikaner mördades i Mexico. Visst det är också jättehemskt, alla mord är hemska, men det kunde ha hänt var som helst och den Mexicanska regeringen var inte inblandad. Det som hände nu var mord och mördaren är USA.

Tänk er själva hur absurt hade det inte varit om en svensk pojke som lekte vid den norska gränsen blir skjuten i huvudet av en Norsk gränsvakt.

Du kan läsa mer här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0