30/6 Onsdag, Emils 9 månadersdag!


Idag fyller min lille plutt 9 månader :) Nu har jag haft honom här hos mig lika länge som jag bar på honom i magen! Tänk vad en liten plutt kan växa på så lite tid!

Titta bara på skillnaden i mått och vikt:

Nyfödd 3860 gram tung och 51 cm lång

Nio månader gammal 9100 gram tung och 72 cm lång (minst, det mätte vi för 1 1/2 månad sedan)

Det mest imponerande är ju egentligen allt han har lärt sig, som nyfödd kunde han ju knappt öppna ögonen eller kontorllera sina rörelser, nu kan han krypa, stå, klappa händerna, busa och göra en massa ljud :)

men bilder säger ju mer än 1000 ord sägs det ju:


15 år senare är hon fortfarande bäst



Bäst helt enkelt..

För övrigt så är det här den enda skivan som både jag och Oscar har i våra samlingar :)

29/6 Tisdag


Vi har som sagt tagit ett stort beslut angående våran framtid.. VI FLYTTAR TILLBAKA TILL SVERIGE!

Eller ja med 95% säkerhet i alla fall. Om lite mer än ett år går flyttlasset för innan dess så ska vi hinna spara ihop lite pengar som vi kan leva på de första månaderna. Vi ska försöka söka jobb innan vi flyttar men sådant är ju alltid lättare att göra på plats! Planen är att jag (och antagligen Emil) kommer att åka till Sverige i slutet av juni/början av juli nästa år och att vi då kommer att bo med mina föräldrar medans jag fixar lägenhet och förhoppningsvis jobb innan Oscar kommer i augusti/september (jag kanske ska fråga min föräldrar innan jag skriver det här..)

Så vart ska vi bo då? Ja det är inte riktigt bestämt än.. Där det finns jobb! Men antagligen blir det gamla kära Göteborg :)

27/6 Söndag


Nu är vi tillbaka i stan! Jag, Emil, svärmor, gammelfarmor och gammeltanten (kompis till gammelfarmor) har varit i San Juan några dagar. I torsdags när vi åkte så tog det 4 (!!) timmar att ta oss ut ur stan och sen ytterligare en timme till San Juan.. Usch jag hatar att vara fast i trafiken, särskilt när det är med Emil för han blir ju otålig ganska snart om han inte somnar. Jädrans trafik!!

Idag ska vi se Mexico-Argentina!! För en vecka sen hade jag sagt att det är meningslöst att hoppas på att vinna men det här VM:et har varit konstigt och upp och ner så jag har inte gett upp än!

Just nu tittar jag på Tyskland som kickar Englands rumpa :)

Idag börjar jag min superdiet förresten, tänkte försöka se lite bättre ut i bröllopsklänningen (provade den igår) om det hinns med!

Idag ska jag försöka komma ikapp med bröllopsplaneringen!

Förresten så har Oscar och jag tagit ett intressant beslut om våran lilla familjs framtid, spännande!

23/6 Det blir inget Acapulco!


Igår när vi var på väg till San Juan så var vi tvugna att vända om för att jag hade glömt nycklarna (vi hade bara kört 5 minuter), jag sprang upp och hämtade dem medans svärmor och Emil stannade i bilen, när jag kom ner igen så startade den inte! Oscar kom ner och pillade lite (han läste mest i manualen) men inget hjälpte, den var stendöd! Så vi fick ringa en bärgare som kom och hämtade den och tog den till verkstan'..

Så nu blir det inget Acapulco för vi måste åka till San Juan i helgen för att se efter katterna! Lika bra det för jag känner mig inte redo för beach 2010!!

Idag är jag och Emil bara hemma och han har diaré stackaren, fast han mår bra i övrigt och leker som vanligt!Fyra blöjbyten har det dock blivit och nu blir det ett femte, klockan är endast halv ett!


Vi ses snart ändå, kära Acapulco!

22/6 Tisdag, till San Juan


Idag åker Emil, farmor, gammelfarmor och gammeltant iväg till San Juan De Rio. Vi ska titta till katterna för vi kommer inte kunna åka dit i helgen, vi ska nämligen till Acapulco!!

Jag och Emil åker på onsdags kväll tillsammans med Mario och Alethia och Oscar kommer efter på fredagskväll! Jag ska definitivt köpa en ny baddräkt :) Det ska bli så skönt att komma iväg lite! Vi ska bo i Alethias familjs semesterhus där.

Vi har inget internet i San Juan så jag kommer inte kunna uppdatera därifrån, kanske hinner skriva något innan vi dra till Acapulo men jag vet inte om vi kommer att ha internet där.

Puss på er!

21/6 Måndag


Så var det måndag igen.. Helgerna går för snabbt! Särskilt när Oscar inte är helledig. Men den här helgen har vi i alla fall hunnit med att vara på grillfest och på bio! Sex and the City 2 var faktiskt bra, inte jättebra utan BRA. Den var rolig och lättsam som den första filmen, Oscar tyckte till och med att den var bra, men det kan ju bero på den bh-lösa nannyn!

Idag har vi inte något särskilt planerat, en tur till mataffären blir det och så lite lek i parken antagligen. Emil verkar må lite bättre i magen nu och sov bra inatt, fast han somnade sent vid 23:30!

Soja till Emil..


Nu har vi köpt sojaersättning till Emil, han vaknade flera gånger och grät och grät i natt. Det var som när han var nyfödd och hade kolik, fast nu är det lite lättare att lugna ner honom eftersom att man kan distrahera honom med olika saker. När han fick kolik så slutade jag att äta mjölkprodukter och jag tror verkligen att det hjälpte, sen ca 5 månader tillbaka har jag dock börjat med mjölkprodukter igen och har inte märkt någon reaktion från honom. Vi tror att han inte tål den nya ersättningen som han får men vi vet ju inte säkert. Vi ska prova med sojamjölk nu ett tag i alla fall för att se om det blir bättre!

Vi var också förbi en affär, som bara säljer ekologiska produkter, och köpte lite burkmat åt Emil. Jag lagar ju alltid mat till honom annars men på flyget så måste jag ju ge honom burkmat så jag vill ge honom det ett par gånger innan så att han inte vägrar den maten på planet. Jag börjar bli lite nervös för att resa ensam med honom i nästan 20 timmar, nu är det bara en månad kvar tills vi åker!


Sist jag flög så långt med Emil så var jag inte ensam utan hade mina föräldrar med mig (fotografen och den sovande damen), det gick jättebra men det var skönt med hjälp!


Sex and the City på fars dag!


Vi kom precis hem från tandläkaren men ska snart iväg igen. Jag och Oscar ska kolla på Sex and the City! Stackarn, jag släpar iväg honom på en tjejfilm på fars dag.. Men det fanns faktiskt ingen annan som vi kunde tänka oss att se!

Farmor ska passa Emil så att vi får lite tid bara vi, mysigt!


20/6 Söndag, Fars Dag!


Idag är det fars dag här i Mexico, det ska Oscar fira genom att åka till tandläkaren och laga en trasig tand, stackaren.. Får se på vilket annat sätt man kan fira honom. Emil är i alla fall finklädd och jag är klädd så det ska nog bli en bra dag! Nu ska vi iväg, hörs senare!


Pojkar i rosa?


Jag inspirerades av en debatt som pågår på Familjeliv.se om att klä pojkar i rosa. Trådstartaren länkar till bilder på de här bodysarna från Lindex och frågar vilka som skulle köpa dem till sina söner.



Så här svarade jag:

Jag tycker att den här debatten som pågår i Svergie är överdriven. Jag tycker att den har spårat ut lite. Vi är olika och visst ska vi ha lika värde men det betyder INTE att vi ska vara likadana. Alla ska accepteras som de de är. De flesta tjejer är tjejig och de flesta killar är killiga det som måste accepteras är de som avviker från normen, men det betyder ju inte att man måste utrota allt som är manligt och kvinnligt. Man måste lära små flickor att de är mer än bara söta och lära små pojkar att de får gråta och vi måste lära våra barn att annorlunda inte är fel. Sudda ut linjen mellan manligt och kvinnligt men inte försöka ta bort den helt.

Jag köper olika färger till min son och när han är äldre så ska han få ha på sig det han själv väljer. Om han vill ha rosa så får han ha rosa. Jag tycker det är bra att det finns neutrala kläder i Sverige men de som säger att man är en hemsk person om man inte vill sätta på sin pojkbebis en rosa body är ju lite fel ute.. Då tycker jag att vi ska ta det steget längre och sätta på små klänningar på pojkar! Hur många skulle göra det?

Jag glömde dock svara på frågan: Nej jag skulle inte köpa dessa bodys till Emil men troligen en helrosa, gillar inte dessa två. Jag vill köpa Emil en rosa skjorta som matchar Oscars favoritskjorta :)

Vad tycker du om könsdebatten som pågår i Sverige?


Emil i lite olika färger vi har dock fått 99% av hans kläder från kompisar och släktingar så vi har inte haft så mycket att säga till om.





Oui!


Jag har bestämt mig för att lära mig Franska! Jag har alltid sagt att när jag har lärt mig spanska bra så är det dags för nästa språk. Jag har såklart mycket kvar att lära med spanskan också men jag känner mig bekväm med den nu, sen så kommer jag ju fortsätta att lära mig hela livet.

Frågan är HUR jag ska lära mig.. Jag kanske kan ta kurser här på det statliga universitetet UNAM fast det ska visst vara ganska svårt att få en plats där. Min svärfar har en franskakurs på cd som jag ska börja med, sen så får det bli genom musik och online-material som tidningar osv. Det ska bli kul!! Jag ser verkligen fram emot det! Det skulle vara kul att gå en språkkurs i frankrike också, man lär sig ju bäst där språket talas!

Emil får hjälpa mig :)


Mjölkallergi?


Jag funderar lite på om Emil kanske har mjölkallergi/intolerans.. Vi har ju precis börjat ge honom ersättning istället för bröstmjölk och han har blivit lös i magen, gasig och så har han fått utslag i rumpan som är som små finnar/plitor. Han sover dåligt på natten också, inatt vaknade han tre gånger, normalt vaknar han en gång. Mina bröder tålde inte mjölk när de var små så det kanske har gått i arv? Jag ska höra lite mer med min mamma sen när hon är online, men hon har sagt att de hade diaré, gaser och hade utslag i rumpan. Idag ska jag se till att inte ge honom något som kan verka lakserande för att vara säker på att det inte är något annat som gör honom lös. Hoppas, hoppas att han inte är intolerant!


För ett tag sedan upptäckte vi att han reagerar på kanel, han blir alldeles röd runt munnen.


19/6 Lördag, jaha så var Victoria gift då..


Jag bryr mig faktiskt inte.. Har inte ens försökt se på bröllopet, jag visste faktiskt inte ens när det var. Jag loggade precis in på facebook och såg att alla hade kommenterat om hur fint bröllopet var. Jag är faktiskt lite nyfiken på klänningen dock så jag ska se om jag kan se lite bilder på Aftonbladet.

Igår var vi på stan hela dagen med svärmor, det var meningen att hon skulle passa Emil medans jag såg på Sex and the City men det fanns ingen visning som passade. Synd! Jag får väl tvinga med Oscar ikväll istället!

Idag ska vi på en grillfest hos en kompis till Oscar, vi ska vara uppe på hans tak (det finns ju inte så mycket trädgård här i stan). Det ska bli jättekul faktiskt, vi ska köpa med lite vitt vin! Nu kan jag ju äntligen dricka lite när jag känner för det för nu får Emil nästan bara formula :)

Nu har jag sett klänningen (lite av den) och jag är INTE imponerad.. Tråkig tycker jag. Men hon har väl inte så mycket val har jag förstått, hon får ju inte riskera att se lite sexig ut..


18/6 FREDAG


Jag kommer ihåg en tid då fredagar var magiska, skolan/jobbet var slut för veckan och det var bara party som gällde (fast i många perioder av mitt studentliv var ju varje dag en dag värd att fira..). Nu så betyder fredag att vi kanske ser på en film innan vi går och lägger oss.. Annars ser dagen ungefär likadan ut som alla andra. Gud vad tråkigt det låter! Vissa fredagar/helger så möter vi visserligen upp kompisar för att äta ihop på någon restaurang (Emil brukar få hänga med) men vildare än så brukar det inte bli!

Idag så jobbar Oscar tills klockan åtta och sen så ska vi nog se på en film! Kanske kan vi till och med gå på bio om vi kan få farmor att vara barnvakt! Det skulle ju bli extra lyxigt. Vi bor nästintill hos mina svärföräldrar så Emil känner sig trygg hos sin farmor.

Vi får se vad mer dagen bjuder på!


Snart vaknar den här sötnosen!


Nej jag är INTE gravid!


Fick lite inspirations från acarolinas lista på hur hon trodde att hennes graviditet skulle vara.

Historien om hur jag fick reda på att jag var gravid är ganska rolig faktiskt. Oscar och jag hade inga planer på att bli föräldrar än på ett tag. Vi hade pratat om det men kommit överense om att vänta i ca 2-3 år till. I december 2008 så slutade jag med mina p-piller för att jag tyckte att jag fick massa biverkningar av dem. Planen var att jag skulle byta till ett annat p-medel när jag var hemma i Sverige över jul.

Men.. öppetiderna är ju inte de bästa runt jul och jag han inte med att skaffa några nya piller. Ok tänkte jag, jag fixar det i Mexico istället, vi är ju försiktiga.

Julen 2008 var första gången som Oscars och mina föräldrar träffades, svärföräldrarna följde med oss till Sverige över jul och våra två familjer firade tillsammans. Våra föräldrar pikade oss en massa om att de minsan tyckte att det var tid för barnbarn snart, vi viftade bort det och sa att de allt fick vänta ett tag, tji fick vi!

I alla fall så åkte vi hem från Sverige och fortsatte att vara "försiktiga". jag fick en tid hos min gynekolog i MARS (en eftersökt privat gynekolog) och jag täntke att ja, ja vi är ju ändå bra på att vara försiktiga.

Eftersom att jag hade gått upp en del över jul så började jag träna och gick ner några kilon i vikt i januari och februari. Jag mätte mig med måttband och tyckte att det var lite konstigt att jag blev smalare runt midjan men att brösten hade samma mått som förut, men jag tänkte inte så mycket mer på det utan tyckte mer att det var positivt!

I alla fall så började jag känna mig trött, illamående och yr i början på februari någon gång. Jag tänkte väl mest att jag var lite sjuk, inget att oroa sig över. Men det blev värre och jag blev magssjuk och spydde så jag ringde svärmor och frågade om hon kunde skjutsa mig till en läkare för att få lite medicin utskriven.

Svärmor kom och plockade upp mig samma dag och med i bilen satt hennes ena dotter och hennes två barn samt Oscars mormor. Jag förklarade hur jag kände mig (yr, illamående, trött mm) och mormor Lupita säger direkt "hon är gravid", de andra håller med men jag försäkrar att det skulle vara helt omöjligt.

I alla fall så kommer vi fram till doktorns mottagning, han tar emot mig och jag får först beskriva mina symptom. Efter att jag har gjort det så frågar han såklart  "och det finns ingen möjlighet att du skulle kunna vara gravid", "nej, nej verkligen inte svarar jag tvärsäkert", "fick du din mens i tid" frågar han då och jag svara att "nej den är lite sen men det känns som att jag ska få den när som helst". Hur naiv var jag egentligen?

Medans han undersöker mig så börjar han fråga saker som "har du en metallaktig smak i munnen" (japp), "känner du dig svullen i nedremagregionen?" (japp). Han frågade säkert tre gånger till om jag inte var gravid och jag svarade lika bombsäkert varje gång att NEJ det är jag absolut inte!

Han skrev ut lite mediciner som jag köpte på vägen hem (jag berättade inte för svärmor och följe att doktorn också trodde att jag var gravid) men jag köpte även ett graviditetstest på grund av att doktorn hade insisterat. När jag kom hem så gjorde jag testet det första jag gjorde och gissa vad..? Det låg en liten, liten Emil i min mage!


Ett svagt lila streck var lika med en underbar liten bebis!

Egen säng..


Nu får Emil flytta tillbaka till sin egna säng, medans Oscar har varit borta så har ju han legat bredvid mig. Men nu så får han inte plats och Oscar får tyvärr inte plats i spjälsängen..


Så här snygg gjorde Bobbi Brown mig!





Visst blev jag snygg, jag har ungefär ett ton smink på mig: två grejer under ögat, foundation, bronzing, rouge, ögonbrynsfärg, två ögonskuggor, eye-liner, maskara, läppstift, läpppenna och läppglans så det vore ju konstigt om jag inte blev snygg av det! Jag kanske ska köpa lite av grejerna men ingen chans att jag orkar kladda på mig allt det varje dag!!

17/6 Torsdag


Idag spelar Mexico mot Frankrike! Jag hejar ju på Mexico förståss men ser hur det kan bli liiiite svårt för dem att vinna över Frankrike, fast man vet ju alldrig!! 20:30 svensk tid spelar de (om jag räknar rätt) här blir det vid 13:30 lagom till lunchen, Oscar har lovat att vi ska se hela matchen tillsammans (att han inte ska jobba) för att han inte kom hem igår :) Det ska bli kul!

Emil står nu och gör pruttljud på min rygg, det är en av hans favorit aktiviteter. Han gör pruttljud mot bollar,  mammas arm, mammas lår, mammas rygg och på sig själv, det var så det började när han var ca 4 månader och låg på mage, då började han göra pruttljuden mot sin arm! Nu pratar vi ibland genom att trumpeta med läparna, jag börjar säga prrprrbrpruhh och hans svarar prrrrrrrrrrr och så håller vi på så, jag ska försöka fånga det på video nån gång men han blir alltid så distraherad av kameran.

I alla fall, idag har vi inget särskilt på schemat, bara att pussa mycket på pappa :)


Här gör vi pruttljud, eller Emil har precis gjort sitt så det är bara jag som ser knäpp ut!

It's a big world


Den här videon gillar Emil att titta och lyssna på när han ska somna :) Jag tycker att den är jättemysig, han brukar halvligga på rygg på min mage och titta.

Vi försöker varva barnmusik på spanska, svenska och engelska för honom så att han förhoppningsvis kan ta in alla tre språken.



Hemma igen!


Bobbi Brown kände till mañana konceptet som tur var och jag blev sminkad! Jag har nog aldrig haft så mycket smink i ansiktet i mitt liv. Först la hon på en grej under ögot sen kom conselern på, sen foundation, rouge, två ögonskuggor, eyeliner, läppstift, penna och läppglans.. och så maskara då som jag tyckte att hon tog på urdåligt, bara i topparna det funkar kanske på nån med svarta ögonfransar men mina är blonda och då ser det bara konstigt ut! Jag var nöjd i alla fall men jag köpte inget, jag vill ju se hur sminket sitter först. Bilder kommer upp imorgon för jag kan ju inte föra över bilder på den här datorn :(

Jag skulle vilja sminka mig mer, jag har alltid tyckt att det är roligt och jag är ganska bra på det också om jag får säga det. Men när man har en liten bebis så är ju det inget som man prioriterar, jag brukar bara ha maskara och ibland foundation (om vi ska iväg någonstans) ögonbrynen är färgade så de slipper jag tänka på.. Hm men jag ska i alla fall köpa lite nytt smink och sminka mig som jag gjorde förr i alla fall en gång i veckan.

Efter sminkningen så var vi på en Italiensk restaurang och åt med en vän till min svärmor. Han har så mycket kunskap och det är så roligt att diskutera världshändelser med honom! När jag är hemma i Sverige så är det min pappa som står för det, jag kommer ihåg att jag redan som fyra, femåring pratade om vad universum var och liknande med honom.

Nu har Emil precis slocknat här bredvid mig, jag ska ringa Oscar som tyvärr inte kommer hem förrens imorgon!

Follow my blog with bloglovin

Fortfarande hemma


Nu ska jag vara på Bobbi Brown om tio minuter men min skjuts är inte här fortfarande.. Vad väntade jag mig?? Mexicaner och deras mañana, mañana! Hoppas Bobbi Brown också jobbar efter mañana konceptet!


Vi blir tokiga här!

16/6 Onsdag, idag kommer Oscar hem


Ja eller jag hoppas att han kommer hem i alla fall! Man vet aldrig med de där Mexicanerna, de är inte så bra på att hålla tider!

Idag bestämde sig Emil för att vakna klockan 7:30 vilket ju är ganska OK med tanke på att han somnade klockan 22 ungefär. Han vaknade som vanligt vid 5 och blev ammad, detta trots att han fick extra mjölk innan han somnade.

Idag ska jag till shoppingcentret Perisur igen och bli sminkad hos Bobbi Brown, det ska bli riktigt spännande faktiskt, jag har aldrig blivit sminkad av ett proffs förut!

Oj, jag märkte precis att det regnar ute!! Det är typ fjärde gången som det regnar på morgonen sen jag flyttade hit för fyra år sedan.. Det är regnsäsong nu men det regnar alltid bara på eftermiddagarna. Känns ju nästan som att jag är hemma i Sverige!

Nu saknar jag min pepparkaka!


Oscar har bara varit borta i två dagar men jag saknar honom som om det hade varit två veckor! Han är i en annan stad och jobbar och kommer förhoppningsvis tillbaka imorgon kväll. Vi är annars ganska vana vid att vara isär, vi har ju haft distansförhållande ett antal gånger, den längsta tiden vi spenderat isär är tre och en halv månad.. Det var inte kul, men tyvärr nödvändigt på grund av mina studier!

Saknaden minskar ju inte av att han är urdålig på att prata i telefon, han avskyr det så vi pratar typ i tre minuter kanske tre gånger om dagen.


När vi hade varit isär i tre och en halv månad hösten 2007 så friade Oscar när han kom och hälsade på över julen :) Nu räknar jag dock inte med någon present, men en puss kanske!

Är mjölken slut?


Emil har ju varit lite grinig de senaste dagarna och jag har ju trott att det är på grund av tanden som är på väg ut. Men nu ikväll när han var helt omöjlig att få lugn fast han hade fått sin kvällsmat samt kvällsamning så provade jag att ge honom lite ersättning också. Först gav jag honom 1/2 portion och den slukade han på två sekunder detta trots att han vanligtsvis inte tycker om nappflaskan.. så jag gav honom en halv till som han också drack upp så när som på några droppar.

Nu känner jag mig hemsk! Har han varit hungrig de här dagarna utan att jag har fattat det, eller är det en kombination av hunger och att han har ont på grund av tanden? Det kan ju vara så att han tycker om att suga/bita på nappflaskan för att det lindrar värken i tandköttet. Jag ska i alla fall alltid erbjuda honom ersättning efter att jag ammat honom nu. Jag har kämpat på med amningen i 8 1/2 månad nu så jag känner att är det slut så är det!


Mitt lilla matvrak

Hur får jag på honom blöjan!?


Varje gång jag ska byta blöja på Emil slutar det med att jag blir helt galet frustrerad! Han vägrar ligga still utan vänder på sig och vill krypa iväg hela tiden det kan ta upp till 10 minuter för att få bytt blöjan.. Jag har försökt allt för att få honom att ligga still i 2 sekunder, jag sjunger huvud, axlar, knä och tå och klappa händerna, jag ger honom en leksak, jag gör rolig ljud med munnen, jag låter honom krypa omkring utan blöja ett tag innan jag försöker igen, jag försöker ta på honom blöjan stående/krypande.. Ja allt detta gör jag men han vägrar ligga still ändå, finns det någon som har ett supertips om hur man kan göra? Just nu önskar jag att jag kunde pausa Emil i några sekunder!


Busfrö!

15/6 Tisdag


Godmorgon!

Eller godmorgon för mig i alla fall, i Sverige får man ju snart säga godnatt! Här är klockan elva, jag och Emil har varit uppe sen klockan halv nio och sett på fotboll! Portugal mot Elfenbenskusten var faktiskt kul att se fast det inte blev några mål, jag hejade på Svennis Elfenbenskusten, mest för att jag börjar bli så trött på att Mexicanerna klankar ner på honom.. Ok han gjorde inget bra jobb här i Mexico men det var ju mycket på grund av att spelarna ville ha en annan (mexicansk) tränare så halva den mexicanska fotbollsvävrlden var ju emot honom från början. Mexico måste sluta skylla sina problem på andra..

I alla fall nog om fotboll nu. Emil sov så bra i natt och vaknade bara klockan 4:30 och sen inte förrens 8:30 men det kan ju bero på att han sov bredvid mig i sängen.. Inatt ska han få ligga i sin säng så får vi se om det går lika bra då!

Idag så vill svärmor ta med oss till en stor park, men vi kanske stannar här. Vi var ju på stan hela dagen igår så det skulle vara skönt att bara vara hemma en dag.


Ännu en farmorsfrisyr, det är oklart vad Emil tycker om den!

Järnbrist


Jag är nu ganska övertygad om att jag har järnbrist, jag hade ganska låga värden under graviditeten och jag misstänker att det fortfarande är så! Runt 30% av Sveriges kvinnliga befolkning ska visst ha järnbrist, detbetyder ju att en massa av oss går runt och är trötta i onödan. Jag är ju vegetarian och nyblivien mamma också vilket visst ökar risken än mer! Dessutom har jag druckit mycket te på sista tiden vilket visst hämmar upptaget av järn!

Jag är trött och slö jämt, tycker till och med att det är jobbigt att gå upp för en trappa. Jag hittade lite information om vad för mat jag bör äta här, men jag tycker det verkar vara jobbigt.. Kombinera järnrika livsmedel med C-vitamin men inte med Kalcium..

Ja, ja jag ska försöka äta mer grönt (sparris, spenat, broccoli) samt kombinera med lite frukt eller juice till varje måltid. Jordgubbar innehåller visst mycket järn stod det och det är ju trevligt, jag äter gärna mycket jordgubbar! Så var det ju det där med att undvika kalcium.. mjölkprodukter bör jag inte äta/dricka till lunch och middag står det, hm det betyder alltså att jag får skippa gräddiga såser då :( Men framför allt så ska jag börja ta mina Mitt-val-vegetarian piller igen! Det bästa vore ju att kombiner maten på rätt sätt men livet som småbarnsmamma är stressigt och det finns inte alltid tid till det!


Ny frisyr


Jag och Oscar lämnade Emil med farmor två timmar och när vi kom tillbaka så hade han fått en ny frisyr!



Vad gosigt det är att vakna bredvid en liten groda


Emil vaknade tre gånger inatt.. Han var ledsen och det var svårt att få honom att somna om. Från klockan fem fick han sova i våran säng och där sov Emil och jag till klockan nio nästan, stackars Oscar steg upp vid klockan fem för att jobba.

Det är så mysigt att vakna och titta in i Emils små bebisögon, han var så glad och skrattade trots att han hade sovit dåligt då går det ju inte att vara trött längre :)




14/6 Måndag och två månader kvar som "singel"


Idag är det två månader kvar tills bröllopet! Jag fick svar från vår handläggare på skatteverket idag och det verkar som att Oscar INTE behöver komma tidigar eller kanske bara några dagar tidigare. Jätteskönt att slippa ändra hans biljett faktiskt!

Imorse åkte Oscar till Morelia och Guadalajara och kommer inte att vara tillbaka förrens på onsdags kväll.. Lite trist men samtidigt bra att han har jobb, det har ju varit lite ont om projekt den senaste tiden men nu så har han många på gång.

Idag ska Emil, svärmor och jag iväg till Perisur som är ett stort shoppingcenter. Jag ska försöka hitta ett par skor till bröllopet för det börjar bli brådis med det nu! Emil har sovit dåligt i natt, vet inte riktigt varför men jag misstänker att ännu en tand är på väg ut.

I mataffären


Lite senare idag så måste vi nog iväg till affären och göra veckans inköp. Det ska bli mycket frukt och grönt för vi måste verkligen börja äta bättre. Jag är lite lat i och med att jag ammar och äter det jag vill vilket inte alltid är så nyttigt.. Men jag går ju ändå sakta ner i vikt så därför har jag tilllåtigt mig själv att frossa lite. Men nu så börjar jag ju dra ner på amningen så det kommer ju inte att funka så mycket längre.

Emil älskar i alla fall att handla, särskilt nu när han kan sitta själv i kundvagnen :)



13/6 Söndag


Samma situation som igår, Oscar är iväg och jobbar och jag och Emil är kvar här med farmor och farfar! Fast vi åker snart och hälsar på Emils gammelfarmor Lupita som också bor här i stan. Det är bäst att jag klär på Emil ordentligt annars kommer hon klaga på att han alldeles säkert håller på att frysa ihjäl.. Hur går det där ordspråket, man kan inte lära en gammal hund att sitta..

Oscar kommer tillbaka runt klockan ett men då måste han fortsätta jobba! Ska se till att vi får en myskväll i alla fall för imorgon åker han till Morelia och jobbar och på tisdag åker han vidare till Guadalajara för ett jobb där.. Vi har ju sagt att vi ska åka med honom när han jobbar så i andra städer men det får bli när han ska vara där mer än en dag annars blir det jobbigt för Emil att vara så mycket i bilen.

Vi får se hur det går med myskvällen dock, vi skulle se på film igår fast jag somnade efter 10 minuter ungefär, jag börjar misstänka att jag kanske har järnbrist för jag är såå trött jämt. Jag får börja ta mina vegetarianpiller igen!

Inför bröllopet: bröllopslåt


Jag sitter här och tittar på England-USA matchen samtidigt som jag försöker planera lite inför bröllopet.. Emil är nere i lekparken med farmor och Oscar jobbar fortfarande.

Det är egentligen bara smådetaljer kvar, men många sådana. Just nu försöker jag klura ut en låt eller två till ceremonin, den ska ju helst vara på engelska så att alla förstår.. Hm det är svårt! Någon som kan tipsa om en fin, lugn och romantisk låt på engelska?



12/6 Lördag


Nu är helgen här och jag och Emil vaknar ensamma för Oscar åkte iväg och jobbade klockan sju.. Men han jobbar bara halv dag och kommer att vara tillbaka runt två. Så vad ska Emil och jag hitta på tills dess? Vi tittar nog på morgonens match och sen blir det en tur till lekparken!

Men först.. frukost!


Vi slänger oss ut i fredagstrafiken..


..för att titta på en klänning som svärmor har tittat ut, hon vill ha den på bröllopet men vill ha min åsikt innan hon köper den :) Jag ska nog passa på att titta på skor till bröllopet också, jag måste ha köpt dem till den 26:e då jag ska prova klänningen igen. Jag glömde ju ta bilder förra gången jag provade den för Emil gallskrek hela tiden och jag var full med nålar och kunde inte ta upp honom!

Emil och ballongen!


I förrgår fick Emil sin första ballong. Vi satt på en restaurang med några kompisar när jag ser att Emil bara gapar och stirrar åt ett håll, jag tittar dit och ser en massa ballonger! Han var helt trollbunden av ballongerna så vi var ju tvugna att köpa honom en :) Fast det var Oscars kompis Salvador som sprang iväg och köpte en Spindelmannen ballong. När han väl fick ballongen framför sig så var han lite mer reserverad, den ser ju lite läskig ut... Men nu är rädslan borta och han leker med den så fort han kommer åt!
Först slängde han sig över ballongen men sen blev han lite mer skeptisk, men det gick bra att titta på ballongen om man satt i pappas knä..


Fy skäms Filipe!


För några dagar sedan blev en Mexikansk pojke nedskjuten av en Amerikansk gränsvakt på den Mexicanska sidan av gränsen mellan USA och Mexiko. Idag var Mexicos president och tittade på fotboll i Sydafrika.. Jag sa till Oscar i förrgår att det hemskaste med mordet på Sergio är att det kommer att vara bortglömmt snart. Jag fick rätt, förstasidorna på tidningarna idag handlar alla om fotboll.. och presidenten tittar på fotboll. Vad ska man säga?


11/6 Go Mexico!


Äntligen börjar fotbolls VM och det är MEXICO och Sydafrika som inviger spelen. Vi får se hur det går.. hur som helst så kommer både en vinst och en förlust att innebära Kaos här i staden idag, ingen idé att försöka ta sig någon stans!

Nu börjar det snart! Heja Mexico!


Rafa Marquez lite ögongodis att hålla utsikt efter!

1-1 blev det men Mexico kan bättre än så!

Med farmor på Starbucks


Igår passad vi som sagt på att ta en fika på Starbucks med farmor :) Emil var glad och flirtade vilt som vanligt!


10/6 Torsdag


Veckan går så snabbt, jag kan inte tro att det redan är torsdag! Imorgon börjar fotbolls VM,det ska bli såå kul. Såklart så kommer jag att heja på Mexico eftersom att det ju tyvärr inte  ens går att heja på Sverige! Mexicos chanser är kanske inte så stora.. men, men jag får väl hålla på något stiligt lag som Spanien eller Italien sen :) När jag var yngre var min dröm att bli massör för det Italienska landslaget! Vilket lag kommer ni heja på nu när Sverige inte är med?

Igår var vi hemmifrån hela dagen, vi han med att vara på tre restauranger och ett fik.. Först lunchade vi som sagt med en affärskontakt till Oscar. Vi åt på Moshi Moshi som brukade vara ett av mina favoriställen för Sushi men nu har de tagit bort min favorit!! Jag hatar när sånt händer.. I alla fall så skulle vi efter lunchen gå till ett fik med internet för att Oscar skulle kunna jobba därifrån. Men i restaurangen bredvid så hittade vi tre kompisar till Oscar och då blev vi kvar där ett tag innan vi gick till fiket och efter fiket så åkte vi till en annan restaurang där Oscar skulle träffa ännu en affärskontak..

Idag vill jag bara stanna hemma!

Sightseeing i min egen stad!



Igår var vi iväg till Amerikanska Ambassaden för att fixa nya visan till Oscar och min svärfar. Jag, svärmor och Emil väntade utanför för de är väldigt restriktiva till vem som släpps in, man får inte heller ha med sig några elektroniska apparater, svärfar fick till och med lämna sin bilnycklar!

I alla fall så passade svärmor och jag på att ta en fika på Starbucks samt lite sightseeing i våran egen stad! Vi var inne i ett av Mexico Citys kändaste monument El Angel de la Independencia som är ett minnes monument över Mexicos frihetskamp, dessutom är flera frihetskämpar begravda där.

Vi han också med att "jobba" lite, vi var inne i en affär med Mexicanska handkraftverk och pratade med en tjej som jobbar där samt tillverkar en del av de sakerna som det säljer där. Vi fick hennes kontaktuppgifter och hon kommer skicka mig en katalog över deras produkter, vi tänker nämligen börja importera till Sverige!


Le Pain Quotidien


Igår åt vi lunch på våran nya favoritrestaurang Le Pain Quotidien som visade sig vara en kedja som finns i ett dussin länder världen över, dock ej i Sverige tråkigt nog! Le Pain Quotidien serverar endast organsik mat och det tycker jag är ett utmärkt koncept i dagens förorenade värld. Maten är dessutom jättegod och så känner man sig ju så ren och nyttig efteråt :) Det bästa är brödet som är riktigt matigt europeiskt bröd och inte sånt luft bröd som annars hittar här i Mexico, dessutom så är det surdegsbröd fick jag reda på igår!

Närmast Sverige finns Le Pain i Tyskland(München, Düsseldorf och Frankfurt) om ni har vägarna förbi...




Tittut!


Igår lekte vi tittut med Emil :)



Det här är så sjukt!


Igår dödades en 15 årig Mexicansk pojke av en Amerikansk gränsvakt vid gränsen mellan USA och Mexico. Sergio som pojken hette antogs vara en flykting som skulle korsa gränsen in till USA, han och hans kompisar hade tagit sig ner till floden som markerar gränsen mellan de två länderna, det finns också uppgifter om att han och hans kompisar kastade sten mot vakterna.

INGET av det här spelar NÅGON roll, inget av det jag nämnt rättfärdigar att skjuta honom i huvudet. Om han nu verkligen hade försökt ta sig över gränsen hade det varit OK att skjuta honom i huvudet då? Knappast. För ett par månader sedan var det mycket uppståndelse i USA när några amerikaner mördades i Mexico. Visst det är också jättehemskt, alla mord är hemska, men det kunde ha hänt var som helst och den Mexicanska regeringen var inte inblandad. Det som hände nu var mord och mördaren är USA.

Tänk er själva hur absurt hade det inte varit om en svensk pojke som lekte vid den norska gränsen blir skjuten i huvudet av en Norsk gränsvakt.

Du kan läsa mer här


9/6 Onsdag


Godmorgon. I natt har Ëmil sovit bra och jag känner mig nästan utvilad!

Idag ska vi äta lunch med en affärskontakt till Oscar, det blir på en av våra favorit restauranger Moshi Moshi som har japansk mat, framför allt sushi! Här äter man lunch runt klockan tre, det tog ett bra tag för mig att vänja mig vid det. Många äter inget mellan frukost och lunch, frukost äter de flesta runt 7-8 på morgonen. Den Mexicanska frukosten är dock ganska stadig med ägg och tortilla t.ex.

På tal om frukost så ska jag nog gå och göra i ordning lite sån!


Bilderna som jag gormade om igår..


Tillslut så lyckades jag föra över alla bilderna med hjälp av svärmors dator, dessutom så hittade jag foton från när mina föräldrar var här i februari samt våran resa till USA i mars! Jackpot!


Emil med en konstig min i Acapulco i februari, han hade ju inget hår!

Emil med sin kusin Emmanuel

8/6 Tisdag


Godermorgon, Emil och jag sov till klockan nio idag men han vaknade flera gånger under natten och var ledsen.. Han var lite tät i näsan så det kan vara därför.

Snart ska vi iväg till Amerikanska ambasaden där Oscar och han pappa ska förnya sina Visa som de behöver för att kunna resa in i USA. Det är ju ganska vktigt för oss eftersom att vi åker dit minst en gång om året.

Vi  får skynda oss lite nu för vi ska iväg om en timme och ingen har duschat eller ätit frukost än!


Emil i lekparken igår

Blir så arg när saker inte fungerar!


Jag skulle föra över lite bilder om jag precis har tagit men så funkar det inte med att sätta in minneskortet i datorn! Sladden vet jag inte var den är, den är borta i flyttröran. Gahh jag blir galen, ska försöka med svärmors dator kanske..? Jag hade tagit så fina bilder på Emil i gungan och med sin nya boll! Det får bli senare när jag lyckats klura ut hur jag ska fixa detta!

Men egentligen borde jag inte vara arg på min fina dator, den fyller 5 år i augusti och har överlevt en juice attack och två fall!

Hindersprövning kapitel två


Hindersprövning är krångligt.. Vi har nu skickat iväg alla papper som behövs bara för att få höra att vi behöver ännu ett papper som ska fyllas i och skrivas under av både mig och Oscar. Vad bra att vi inte hunnit skicka dokumenten med vanlig post utan bara scannade på mail. Vi ska skicka dem med DHL och de kommer att kosta runt 300 kronor ungefär, inget som man vill betala två gånger. I eftermiddag så kommer i alla fall alla dokument iväg med DHL och vi hoppas att vi slipper mer krångel!


Robin Hood


Vi kom precis hem ifrån bion där vi såg den nya Robin Hood filmen med Russell Crowe i huvudrollen. Jag var lite skeptiskt till filmen eftersom jag gillar Robin Hood - Prince of thieves med Kevin Costner så mycket. Men jag måste säga att jag är positivt överraskad. Det är inte alls samma historia utan den känns verkligare och inte lika sago romantiskt som den andra. Den får fyra starka stjärnor av mig.

Men så till den viktigaste frågan: vem är hetast i tajts, Costner eller Crowe?





Själv röstar jag nog på Costner för Crowe känns lite väl gubbig i den här filmen, annat var det i Gladiator..

Städning pågår!


Oscar tar hand om Emil medans jag städar. Det brukar vara tvärt om men jag bestämde mig för att Oscar behövde tid med Emil och jag behövde lite egentid (ja jag vet att jag kunde hitta på nått bättre än att städa på min egentid..). Är klar med köket och har bara resten av huset kvar, jag är nog klar imorgon någon gång!


Mamma och Emil


Några fina bilder från vår helg


6/6 Nationaldagen


Svenska nationaldagen måste vara en av de minst firade nationaldagar i världen. Vi svenskar vet ju inte ens vad nationaldagen står för, om man frågar någon varför man firar den 6/6 så säger de oftast "Ja det är väl nåt med Gustav Vasa och sen nåt annat också typ" eller något annat halvluddigt svar.

Här i Mexico är nationaldagen/dia de la independencia en stor fest, särskilt i år då det firas 200 år som ett eget land. Norge är ju också ganska duktiga på att fira sin dag. Det måste ju bero på att det fortfarande ligger nära i det folkliga minnet? I Sverige firar vi ju något som hände på 1500 talet, det har liksom glömts bort på nåt sätt.

Nog om Nationaldagen..

Idag ska vi INTE fira något vi ska bara ha en trevlig söndag tillsammans, kanske äta frukost på restaurang och kanske ta en promenad. Vi har inget inplanerat förutom att vi ska åka tillbaka till stan ikväll.


Igår när jag läste saga för Emil så kom katten på besök!

Veckans kulturkrock: barn utan bälte


På 50-talet i Sverige så hade ingen bälte i baksätet på bilen, sen dess så har saker och ting förändrats och de allra flesta av oss ta idag aoutomatiskt på oss bältet även om vi sitter i baksätet. Så är det inte här i Mexico. 

Varje dag så ser jag folk som åker utan bälte, folk som åker på flaken, bebisar som sitter i mammas knä i framsätet och ungar som hoppar omkring i baksätet som vildar. Det enda som får mexicanerna att sätta på sig bälte är om de ser en polisbil.Jag ska försöka dokumnetera detta så ni får se, ni kommer inte tro era ögon. 

Jag har fått höra kommentarer som "Men det finns inga polisbilar här","nej Janna vill inte att Emil ska åka utan bilstol, HON TYCKER INTE OM DET", "förstår du inte att han vill att du ska ta upp honom" (när han gråter i bilbarnsstolen).
 
Idag när jag var på väg hem ifrån sömmerskan så såg jag dock något som jag aldrig sett förut och som jag hoppas att jag slipper se igen. En bil med öppen taklucka kör förbi mig och upp ur takluckan sticker två små barnhuvuden, jag skulle gissa på att de var 6 och 8 år kanske. Jag tittar mig runt för att se om någon annan reagerar men inte, ingen tycks tycka att det är något konstigt.

Hur tänker man när man gör något sådant? Tänk om han (ja det var en man) plötsligt skulle behöva bromsa eller om någon kör på honom bakifrån. Så jäkla oansvarigt!

Då till frågan: varför gör folk så här? Vet de inte bättre? Hur kommer det sig att vi har på oss bältena i Sverige? För 50 år sedan så var ju vi lika dana, vad fick oss att ändra på oss?

Vi har alltid Emil i bilbarnssäte även om vi bara ska åka 1 minut, jag skulle aldrig kunna leva med mig själv om något hände honom om jag hade honom i mitt knä.

(ska tillägga att min sambo håller med mig i den här frågan)

Lördag 5/6 Buenos Dias


Idag var Emil klarvaken halv sex på morgonen.. men det var inte hans mamma.. Jag fick honom i alla fall tillslut att somna om och så sov vi till halv åtta då Emil åter igen var klarvaken och jag bara ville dra täcket över huvudet. Jag försökte med det ett tag men det funkade inte, varje gång jag tittade ut så satt det en leende liten bebis bredvid mig. Sånt blir man ju pigg av om något!


Godmorgon det är dags att sova


Det har blivit dags att sova. Egentligen skulle jag vilja hålla mig vaken lite till för att kunna prata med Oscar när han kommer ut från bion.. Han är och ser Diego Lunas film Abel. Klockan är 00:20 här, nej jag orkar inte vänta uppe. Nu säger jag godnatt när Sverige säger godmorgon..

Imorgon klockan elva ska jag iväg till sömmerskan..

Det här sitter jag och leker med:





Det är hur folk ska sitta på bröllopet som jag försöker reda ut.. Det är pilligt men kul! Jag fick inspiration av Monica i vänner som gjorde något liknande. Fast jag började med att bara rita upp det men det blev så jobbigt att hålla på och sudda och skriva tillbaka namn hela tiden, här är det bara att flytta på häftstiften! Jättepraktiskt!

Alla har fått en plats nu men jag är inte riktigt nöjd än.. Funderar på att kanske ha ett barnbord. Från vilken ålder funkar det att barnen sitter själva egentligen? 

Snart ska jag börja med placeringskorten också, det ska bli kul. jag vet redan exakt hur jag ska göra dem men det är en hemlighet fram tills den 14:e augusti!

Fredag 4/6 Godmorgon!


Godmorgon, Emil och jag har just sått upp! Jag vaknade vid 8 av att Emil berättade att han var hungrig genom att ta tag i matkällan :D Duktig pojke! Nu kryper han runt på golvet och var annan minut så måste jag springa och plocka upp honom för han har siktet inställt på kattmaten!

Idag ska jag försöka hitta ett par skor till bröllopet, de ska vara marinblå och ha en rejäl klack annars sjunker de ju bara ner i gräset. Med rejäl menar jag bred/tjock och inte hög, den får gärna vara mellanhög, här i Mexico är de dock kära i skyhöga klackar.. det klarar jag inte av! Får se om man kan hitta några normalhöga klackar, i Svenska mått mätt alltså!

Imorgon ska jag till sömmerskan för att prova klänningen, det blir spännande!


Ett foto från igår när jag provade vad Emil tycker om att ha skor på sig, det tyckte han inte om han blev arg på skorna och gormade åt dem medans han försökte slita av dem!

Projekt lekrum!


Bredvid köket i huset i San Juan har vi ett rum som vi inte använder, det ska egentligen vara matsalen men vi har inte köpt något bord än och planerar egentligen inte att göra det snart heller. Det funkar bra att äta utomhus som vi gjort hitintills, det är ju alltid varmt! Längre fram så tänker vi bygga till en veranda som kommer att vara som en del av huset med halvhögaväggar, myggnätsfönster och tak. Men tillbaka till Projekt Lekrum!

Vi har redan nu alla Emils leksaker där och jag brukar sätta honom där när jag ska ordna i köket, laga mat eller diska. Det funkar jättebra eftersom det är öppet från köket in till matsalen.

Så här ser det ut nu:


Sett från hallen


Sett från köket

Vad vi vill göra är att täcka golvet med sånt lekgolv som ni ser längst bort i högra hörnet. Det blir första steget sen skulle jag vilja göra en myshörna med draperier där Emil kan sova på dagen. Vi vill också stänga öppningen mot hallen med en barngrind, det kommer att bli så fint!

För övrigt så är den baby jumper som ni ser i första bilden vårat sämsta köp någonsin! Emil avskyr den och börjar gråta bara man försöker sätta honom i den.. hoppas att den funkar bättre till nästa bebis!


Snälla Sverige gör inte slut på det fina vädret!


Jag längtar till Sverige och den Svenska sommaren.. Jag längtar efter färskpotatis, grillat och jordgubbstårta. Jag längtar efter varma vindar och kallt, svalkande vatten. Suck! Svensk sommar är bäst helt enkelt, här i San Juan är det bara olidligt varmt just nu och inget svalkande hav i sikte! Sist jag var i Sverige en hel sommar var 2007, någon som kommer ihåg den sommaren?? Det regnade hela juni, juli och augusti och det var inget lätt sommarregn, det var kallt oktoberregn hela sommaren.
 
Så snälla Sverige, spara lite sommarväder till juli då jag kommer!!


Sensommar 2009 med Emil i magen


Bebisnamn!


Nej.. vi ska inte ha en till bebis.. Eller jo det ska vi ju men inte förrens om ett till två år. Men jag funderar ändå på bebisnamn så gott som varje dag. Det kanske är lite sjukt? Fast jag har egentligen funderat på bebisnamn sen jag var typ 10 år, kanske inte varje dag men då och då.. Just nu har jag två favvonamn:

Bonnie - Kommer från det skotska ordet bonnie som betyder "söt" som ursprungligen kom från det franska ordet bon "bra".

Linna - I författaren och journalisten Johanne Hildebrandt triologi Sagan om Valhalla, som handlar om de fornnordiska gudinnorna Freja, Saga och Idun, finns det en gudinna som heter Linna.

På finska betyder Linna: befästning, fängelse, slott eller någonting som är inhängnad.

Infon är hämtad på www.svenskanamn.se

Vad har ni för favoritnamn?

Godmorgon!


Emil och jag har sovit gott hela natten fast jag vaknade till lite nån gång när han tog för sig av maten :) Idag ska vi inte göra något särskilt men det blir en tur till blockbuster för att lämna tillbaka filmer och då svänger jag nog förbi sömmerskan också för att säga att jag ändrat mig angående färgen på midjebandet på bröllopsklänningen. Det blir blått istället för rött!

Emil är redan i full gång och leker med en minipetflaska och katterna. Han är riktigt duktig på att krypa nu och jag fick just spring och plocka upp honom för han var framme vid trappan och ville klättra upp!


Emil vid trappan igår!

Veckans drömresa..


.. går till ROM!!

 

Jag har ett nytt drömresemål varje vecka, om jag kunde så skulle jag ständigt vara på resande fot. Jag brukar mobba Oscar för att han har en ny drömbil typ varje dag.. men jag måste nog erkänna att jag är likadan med resor och nya ställen. Varje gång vi besöker, en för mig ny Mexicansk stad så säger jag "här vill jag bo", och varje gång jag säger det så är det sant!

Tillbaka till Rom.

Jag har redan varit där en gång när jag tågluffade för 9 år sedan och Italien är nog ett av de länder som jag har besökt flest gånger men efter att ha sett på Angels & Demons så lockas jag att resa dit igen.

Sist jag var där så var jag 18 år och jag och min kompis Anna hade en tajt budget, vi levde på vandrarhemmens frukostar, syltmackor och pizzaslices. Det skulle vara kul att uppleva Rom på en inte lika tajt budget liksom.. Äta på mysiga restauranger, bo på ett hotell med utsikt och äta så mycket gelato jag kan. Hela staden är ju ett levande historiskt monument man kan nog spendera veckor, månader och år där utan att bli uttråkad!

Hm.. kanske ska övertala Oscar om att vi borde flytta dit..

Vart går din drömresa? 

Än så länge går det bra..


Oscar åkte för 1 1/2 timme sedan (han är nog påväg genom stan nu) och än så länge har det gått bra att vara ensamstående mamma :)

Vi tog en promenad i vagnen för att Emil skulle somna, men det funkade inte så han fick frukost först. Efter frukostgröten så försökte jag få honom att dricka lite mjölk från nappflaskan.. det gick sådär.. 30 ml drack han efter mycket trugande, sen somnade han. Men det går i alla fall frammåt med nappflaskan för en månad sedan totalvägrade han den men nu så kan han ibland faktiskt dricka nästan ett helt mål..

Nu sover han i alla fall och jag har mycket som jag borde göra men.. jag kommer nog sitta här framför datorn ett tag.. om jag känner mig själv rätt.

Ensamma hemma


Oscar åkte precis iväg in till stan för att jobba så nu är jag och Emil ensamma här tills fredag kväll eller lördags morgon! Vi får se hur det går, hur ska jag hinna med allt aldeles själv, hur gör ensamstående föräldrar egentligen!?


Ensam med den här busen som precis har börjat bli duktig på att krypa omkring och busa!

Rösta på min frisyr!

Om man har lite tid över (som jag har nu när Emil sover i mitt knä) så kan jag tipsa om att titta in här och ha lite kul med frisyrer och smink!

Jag är lite trött på mitt hår så jag provade lite olika frisyrer:


 

Vilken frilla passar jag bäst i, eller ska jag behålla håret som jag har det nu?


Är sugen på..


.. att bli gravid igen! Jag har ju precis satt in en spiral så det blir inga fler barn på ett tag.. Men jag längtar redan till nästa graviditet! Vid den här tiden förra året så hade Emil precis börjat att sparka ordentligt, sååå mysigt!


Piffar till ögonbrynen

Jag har rött hår och mina ögonbryn och ögonfransar är typ blonda/gula och syns nästan inte alls mot huden. Jag har färgat ögonbrynen typ halva mitt liv tror jag, eller i alla fall sen jag var runt 16. Nuförtiden är det något som jag gör lika lätt som att måla dem med penna. Om jag färgar dem så slipper jag ju det steget i sminkningen varje dag.

Så här gick det till när jag färgade dem igår!


På första fotot har jag nästan ingen färg kvar och jag har inte plockat dem på år och dar! På nästa foto har jag slängt på lite svart/brun ögonbrynsfärg från depend som fick sitta på i ca 15 min.


På bild nummer tre har jag färgade men oplockade och på bild fyra så är det färdig färgat och plockat, ögonen helt vattninga för att jag alltid nyser så mycket när jag plockar ögonbrynen :)

Jag tycker att man ser stor skillnad, vad tycker ni?

RSS 2.0